Rätt kulör ger ökat värde på huset
Demidekk

Rätt färgsättning ökar värdet på ditt hus
Ett vackert färgsatt bostadsområde ger högre värde på bostäderna
Ändra kulör på huset?

Har du bestämt dig för att finna en annan kulör på ditt hus, skall du använda god tid på att förbereda detta .

Kulörvalet kan få betydelse för värdet på ditt hus. Dessutom kan du vara med och skapa en trevlig miljö. Kulörvalet är en del av värderingen. Om ditt hus är en del av ett vackert färgsatt bostadsområde, får huset gärna ett högre värde.

Tänk helhet
Du sitter i fåtöljen. En färgkarta ligger framför dig. Där kan du hitta kulören som passar din egen personlighet. Tror du. Så enkelt är det alltså inte.

Ta med dig färgkartan ut. Se på kulörerna i naturen runt omkring dig och på husen i området. Välj kulörer som passar till helheten och husets arkitektur. Kulörerna i området bör passa ihop.

Titta på andra hus
Kulören på en liten flik i en färgkarta blir helt annorlunda när den täcker en hel vägg. Därför tittar många på andras hus för att se hur kulören gör sig i stort format. Det kan vara en bra idé, men:

Kulörer är som kameleonter. De förändrar sig med omgivningen. En kulör som gör ett hus vackert på ett ställe kan bli helt fel på ett annat ställe.

Vitt mest vanligt
Enligt statistiken väljer nästan en av fyra husägare vitt när de skall måla huset. Olika kulörer av rött och gult kommer därefter. Vitt passar bäst i områden som redan är etablerade som "vita".

Pärlgrå grundmur
Av tradition målas t.ex. grundmuren ofta vit. Ett alternativ kan vara att använda en grå kulör. Då binds huset bättre samman med backen.

KONTAKTA OSS

Generell information:

Tipsa en vän Lägg till sidan i favoriter  
© Copyright 2014 Jotun. All rights reserved.